Verkeersongevallen

Letselschade door een verkeersongeval ?

Bij een verkeersongeval is het vaak zo dat er naast blikschade ook letselschade optreedt. Een van de meest voorkomende letsels is bijvoorbeeld een whiplash. Bij een whiplash kunt u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken. Wanneer u letsel, zoals bijvoorbeeld een whiplash, hebt opgelopen door derden, is er een grote kans dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Hiervoor is het echter wel belangrijk om de juiste letselschade bij het verkeersongeval vast te stellen.

Aansprakelijkheid verkeersongeval

Het is belangrijk direct na een ongeval duidelijk te hebben wie de aansprakelijke partij is. In veel gevallen is het bij een verkeersongeval direct duidelijk wie er schuldig is aan het veroorzaken ervan. Echter kan het voorkomen dat er zich een onduidelijk situatie heeft voorgedaan of dat de tegenpartij het niet eens is met de schuldvraag. Een aansprakelijkheidstest kan dan uitkomst bieden.

Bij letselschade van een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer, bijvoorbeeld voetgangers en fietsers, is de betrokken automobilist voor tenminste de helft van de schade verantwoordelijk. Dit, omdat voetgangers en fietsers worden gezien als ‘zwakkere verkeersdeelnemers’ en dus kwetsbaar zijn. Zij genieten de extra rechtsbescherming omdat motorvoertuigen door hun gewicht en snelheid zorgen voor extra risico in het verkeer.

Een automobilist is vrijwel altijd aansprakelijk wanneer er een voetganger of fietser tot 14 jaar bij het verkeersongeval betrokken is. Echter is het wel mogelijk dat door duidelijke overmacht dat de automobilist niet aansprakelijk wordt gesteld bij een verkeersongeval met een voetganger of fietser.

Letselschade claimen bij een fietsongeval

Letsel opgelopen bij een fietsongeval? Ook wanneer u deels schuldig bent aan het veroorzaken van het ongeval, heeft u zeer waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw schade. Onze hulp is voor u volledig gratis, van een eerste advies tot de uiteindelijke schadevergoeding. 

Onze oplossingen

Gratis adviesgesprek

Bel ons op voor een adviesgesprek

Online melden

Gebruik het online contactformulier
wij nemen dan z.s.m. contact met u op

Het verloop van een schaderegelingsproces op hoofdlijnen

Onderhandelen is een complex proces, dat afhangt van tal van factoren die lang niet allemaal juridisch van aard zijn. Secuur letselschade specialisten hebben ervaring met onderhandelen en tonen respect voor de tegenstander en weten een vruchtbaar onderhandelingsklimaat te creëren.

Fase 1
Aansprakelijkheid

Het vaststellen van de aansprakelijkheid. Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk voor de door u opgelopen schade? Is de tegenpartij verzekerd? Erkent de tegenpartij de aansprakelijkheid vrijwillig of wordt u gedwongen om hierover te procederen?

Fase 2
Vaststellen schade

Het vaststellen van de schade. Is de schade eenvoudig vast te stellen? Hoe stelt de tegenpartij zich hierbij op? Is de inschakeling van medische deskundigen noodzakelijk?

Fase 3
Onderhandelingen

In veel letselschadezaken wordt uiteindelijk onderhandeld over de omvang van de schade en de vergoeding die moet worden betaald. Is de tegenpartij bereid om uw schade ruimhartig te vergoeden of moet u hierover een keiharde onderhandeling voeren en dreigen met een procedure? 

Face 4
Procederen

Als u er uiteindelijk met de tegenpartij niet uitkomt, kan een gerechtelijke procedure wel eens onvermijdelijk zijn. Het gehele letselschadeproces is ingewikkeld en u doet er verstandig aan om een belangenbehartiger in de arm te nemen die gespecialiseerd is in dit rechtsgebied. Bij Secuur letselschade bent u aan het goede adres.

Ervaringen van cliënten

U aan het woord

Klantenservice

Secuur letselschade

Ik ben zeer goed geholpen door Faris. Ik zou hem als behandelaar daarom zeker aanraden in geval van letselschade. Professioneel en met aandacht voor mijn verhaal en persoonlijke situatie geholpen met de juridische nasleep nadat ik slachtoffer was geworden van een aanrijding. Faris doet zijn werk met passie. Er was op elk moment ruimte om vragen te stellen, zelfs in de avonduren. Er werd heel concreet aangegeven wat er van mij nodig was aan bewijsstukken en papieren, waarna de gehele verdere afhandeling in goede handen is geweest. Door de werkwijze van Faris was ik een stukje ontzorgd, want ik had al genoeg aan mijn hoofd met mijn herstel en alles erom heen. Mijn dossier inmiddels een maand geleden positief afgerond.
error: Beschermd!!